Aurora Brullet

VEU

Educadora social en constant formació en estudis feministes i de gènere, alhora que militant dels moviments de base social. És una de les fundadores i actual presidenta de Filosa Associació, la qual ofereix serveis socioculturals i educatius des de les perspectives feministes. Ha participat de diverses formacions musicals d’estils variats a Catalunya i actualment participa de la pràctica, la difusió i el foment de la glosa menorquina amb l’associació Soca de Mots. Està formada en els usos inclusius del llenguatge, i de la mà d’en Joan Carles Villalonga; fa una anàlisi crítica de les lletres i missatges de la música folk menorquina i d’arreu i proposa la transformació d’aquestes a favor de la justícia social.

Anna Janer

VEU

Des de ben jove n’Anna viu envoltada de música popular i folk i posteriorment s’endinsa en la pràctica de la música clàssica i el gòspel.
Estudia música a l’escola Juan Pedro Carrero de Barcelona on cursa també estudis de veu i cant. D’altra banda estudia direcció coral- a la Federació Catalana d’Entitats Corals. En el darrer tram professional, ha estat immersa en el grup «Llunes Brunes» i en el projecte «Homenatge a Traginada».

Joan Carles Villalonga

VEU I GUITARRÓ

És llicenciat en Filologia Catalana, actualment professor de llengua catalana i un apassionat pel món del folklore i la cultura popular. Es forma en cant vocal a l’Aula de Música Moderna de Cerdanyola i des dels inicis del grup S’Albaida, del qual és membre, es dedica a la recerca en el món de la música tradicional, tasca a què ha dedicat bona part de la seva activitat musical i també pedagògica. Participa, sobretot com a sonador, en les gloses organitzades pel grup de glosadors i glosadores. Altres projectes musicals de què forma part són els Sonadors de Son Camaró o el grup de rock Espina, A Romandre, i ha dirigit, juntament amb Annabel Villalonga, l’espectacle Homenatge a Traginada.

Annabel Villalonga

VEU I GUITARRA

Neix en una família vinculada a la música menorquina i d’arrel. Comença a tocar guitarró i a cantar des de molt petita i la música es converteix en la seva professió. Va estudiar guitarra clàssica al Conservatori de Menorca i guitarra moderna a l’Aula del Liceu de Barcelona. Va formar part del grup S’Albaida amb una llarga carrera discogràfica i concerts internacionals. Actualment, participa en el duet Cala Joia i entre d’altres acompanya Sam Lardner amb qui realitza gires pels Estats Units. També participa de la pràctica, el foment i la difusió de la glosa menorquina amb l’Associació Soca de Mots. Per altra banda ha dut a terme els arranjaments i la direcció de diferents projectes musicals com el darrer Homenatge a Traginada, en commemoració de quarantè aniversari del reconegut grup menorquí.

Manel Álvarez

BAIX

Es va formar al Taller de Músics de Barcelona i a l’ESMUC com a contrabaixista i baixista. La major part de la seva carrera ha estat vinculada al món del jazz tot i que ha fet moltes i variades incursions en altres gèneres. Ha tocat amb reconeguts artistes com Benny Golson, Frank Wess, Phil Woods, Jesse Davis, Scott Hamilton, Ray Gelato Giants, Ignasi Terraza, Susana Sheiman o la Barcelona Jazz Orquestra entre molts d’altres. Després d’una llarga temporada al Regne Unit recentment s’ha instal•lat a Menorca on toca amb Anna Szostak Quartet i Figues d’un altre paner.

Eduard Coll

PERCUSSIÓ

Viu i creix a Menorca on es desenvolupa com a bateria i percussionista-Estudia amb Pere Arguimbau, Suso Gonzalez i Guiem Pons a l’Escola Municipal de Ciutadella on segueix formant-se també en l’àmbit de la producció. Les seves inquietuds el porten a tocar amb diversos projectes d’estils molt variats, i s’endinsa sobretot en el mon del flamenc i la música llatina, cosa que el dota d’un llenguatge personal i eclèctic. Ha compartit escenari amb artistes com Jorge Pardo, Julio Lobos i Maxwell Wright, entre d’altres. Actualment toca amb Subtext, Back Yaad, K de cúmbia, Rudymentari i altres formacions en procés de creació. El folk forma part de la seva identitat i és amb Figues d’un altre Paner que fa una relectura d’aquest gènere, tenint en compte les simbiosis i aportacions d’altres territoris del Mediterrani.

COL·LABORADORES

Anna Miquel Bono

COMUNICADORA

Formada com a actriu a Barcelona i a París, combina la feina d’actriu amb la de road manager a la capital francesa. A Barcelona treballa com a promotora per Swingfònic i la discogràfica Auvidis/Naïve fins a cocrear la seva pròpia agència de promoció i premsa dedicada a la música, ComunicArt. El 2010 marxa a Londres on treballa com a agent de premsa per a discogràfiques i cocrea l’Associació Clariana des d’on produeix el Festival Aglaia i Música a la Reconquesta, ambdós celebrats a Maó. Afincada actualment a Menorca es deleix per promoure i expandir l’art i les reivindicacions de Figues d’un altre paner…

Rosa Suárez Villalonga

IL·LUSTRADORA

DISSENYADORA GRÀFICA

Nascuda i resident a Menorca, amb sis anys de formació a Barcelona i Madrid. Treballa com a dissenyadora a una empresa menorquina i com a freelance amb projectes de caràcter social. Gràcies a la seva trajectòria militant a diferents col·lectius de l’illa i de fora, la seva obra està plena de significat i missatge. Habita l’art com una eina de revolució i canvi per poder arribar a la població de la manera més directa i significativa.

Magda Timoner Pelegrí

DIRECTORA

MUNTADORA AUDIOVISUAL

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar treballant a Betevé com a redactora i realitzadora de reportatges culturals. El 2006 engega el seu camí freelance com a realitzadora i muntadora de televisió, videoclips, publicitat i corporatius, treballant per productores com Mediapro, El Terrat, Goroka o La Chula. Recentment ha escrit i dirigit tres documentals: 25 Anys Fent Camí (2018), Traginada, l’esclat d’un poble (2019), i Viure la Mar (2020). És sòcia de la comunitat de dones cineastes Dones Visuals i de CIMA.

Filosa

Filosa és un projecte que neix el 2019 de la mà d’un equip interdisciplinari: compartim coneixements en l’àmbit de l’antropologia, l’educació social, i concretament en estudis feministes i de gènere. Les persones que formem part de Filosa tenim la vocació d’incidir en diferents entorns on treballem: àmbit educatiu, entitats i administracions, teixit comunitari, grups i persones; també en nosaltres mateixes i la nostra propia tasca. La finalitat de Filosa és afavorir la transformació social, integrar les perspectives feministes en el disseny i la gestió de programes i projectes, així com en les diferents accions formatives orientades al creixement individual i col·lectiu i al benestar social.